Yangın Kapısı A Gizli Silah
Wiki Article
Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir asayiş özelliğidir ve yangın veya vesair evgin durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını kurmak kucakin mutasavvertır. Yangın merdivenleri alelumum çelik veya güçlü kabilinden malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında nazarıitibar edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem nöbetlevinin yitirilmemesi muhtevain hem de merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi derunin bu unsura dikkat edilmelidir.
Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.
Yangın yahut ivedili gidişat vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi için Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
ürkü bar sayesinde muhtevaerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış mimarilabilir.
Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Esas özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok Yangın Merdiveni Kapısı mualla sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanoğluın emin bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış yürekin kullanılması gerekir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman sayısı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen sistem sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.
Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir yapıda olan bu yazgılar korkulu durumların muamele göstericisidir.
Domestik itfaiye yetkilileri ve bina denetçileri, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın bütün regülatör gereklilikleri kontraladığından ve emin bir tahliye rotası sağlamada aktif evetğundan tehlikesiz olurlar.
Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin ziyadesiyle takip etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok lüks insanın gönül ve esrar kaybına da kere hevesliabilir.